Thursday, May 01, 2008

Curaj, Băieţel!

Băieţel al nostru nu stă degeaba în burtică. E foarte ocupat şi activ. Atât de activ încât a reuşit să-şi înfăşoare cordonul ombilical în jurul gâtului. S-au mai văzut băieţi născuţi natural, cu cordonul în jurul gâtului şi au ajuns ei oameni mari, la casele lor (mă gândesc acum la tatăl şi unchiul lui Băieţel). Dar s-au născut şi copii cu probleme. Din cauza asta, mulţi doctori recomandă cezariana pentru copii cu circulare simple, duble ba există chiar şi triple de cordon ombilical.

Mai există totuşi o rază de speranţă. Aşa cum singur s-a încurcat, tot singur se poate şi descurca. E nevoie doar de o înşiruire norocoasă de mişcări. Acele mişcări, în sensul corect; că dacă le face în sens invers, ne trezim cu circulară dublă şi ne-am lins pe botic de naştere naturală.

Aşa că, dragi prieteni şi admiratori ai lui Băieţel, vă invităm la un exerciţiu comun de concentrare şi gândire pozitivă. Să-l încurajăm pe omuleţul din burtică să facă tumbele în sensul corect şi să se elibereze de sub tirania cordonului ombilical. Curaj, Băieţel!

8 comments:

Ada Demirgian said...

Baietel, n-o obliga pe mami sa faca o cezariana, ca o doare burtica pe urma. Hai, facem tumba? hooopaaaa! Bravo!
Ma gandesc la voi!

Andreea Badran said...

Sor-mea s-a nascut natural, cu tripla circulara de cordon (acum 30de ani) si e perfect sanatoasa si normala ...
Pe vremea aia nu existau ecografii ca acum si prin urmare nici posibilitatea de a-ti vedea copilul inainte de a se naste ... asa ca stay relaxed ca nu cred ca e un capat de tara! Dar noi ne rugam oricum sa se rasuceasca in sensul invers al primei rasuciri, sa aprecieze ca mami sta cuminte numai de dragul lui, sa fie baiat de treaba de-acum inainte si sa nu mai dea emotii nimanui!

Anca Ilie said...

Da, Baietel! Mult curaj! Eu una te sustin si daca vrei, iti desenez si o harta cu miscarile corecte de invartire si rasucire prin burtica! :)

Dar eu n-as uita-o pe mami: Curaj, mami! Nici cezariana nu-i cel mai rau lucru care se poate intampla pe lumea asta! Mai bine o iei in calcul din timp si sa n-ai nevoie de ea, decat sa te ia ea pe tine prin surprindere (macar mental)!
Ti-o spune o mamica ce n-a vrut cezariana si a nascut in 42 de saptamani un copil cu scor apgar 4... pana la urma tot prin cezariana! Si care copil pana la urma este foarte bine! In fond, in parc, la joaca, nu le scrie pe frunte care-i nascut natural si care-i prin cezariana. :)

Simbad said...

recunosc ca mi-e mai teama de cezariana decat de nasterea naturala (deh, frica de cutit!) dar doctorul a zis ca e o sansa 1 din 20 ca un copil nascut natural cu circulara de cordon sa aiba probleme la nastere. si mie asta mi se pare un procent fooooarte mare si nu vreau sa risc. cezariana sa fie daca trebuie!

Anca Ilie said...

Iti inteleg foarte bine teama de cutit! Eu pana la cezariana n-am avut nicio operatie, nici apendicita, nici amigdalita, nimic! Dar crede-ma, cezariana este un rau minim si necesar uneori! Recuperarea se face repede si fara urmari, nu-ti conditioneaza numarul de copii urmatori... si daca mai cauti argumente pro-cezariana, iti mai dau :))
O sugestie, daca va trebui sa faci cezariana: sa ceri sa ramai treaza pe timpul operatiei. Deci anestezie epidurala + rahianestezie (nu totala!). E aproape ca la nasterea normala, participi si tu oarecum la nastere, vezi copilul imediat, vorbesti cu medicul si echipa... etc.

otalescu said...

intrebare: dar daca tu, la orizontala fiind,te rasucesti invers fata de rasucirea lui baietel, nu cumva pacatosul de nod se va desface??
oricum nu conteaza cum se va naste atat de mult cat conteaza ce se va naste: un super baietel ...asa ca mamicile curajoase sa se gandeasca mai mult la acest fapt decat la cartografierea drumului.
hai ca sunteti cei mai tari si ispraviti voi si trebsoara asta :)

Sandra G said...

Baietel, eu imi inchipui ca esti foarte curajos, ca ai ceva foarte important de zis daca ai ales sa te rasucesti asa ca sa o spui...

Mami, daca imaginatia ta intelege ce vrea sa zica imaginatia mea, zi-i si tu lui Baietel ca il gasesti curajos sa se exprime asa, si ca oricare ar fi lucrul pe care incearca sa-l zica, tu il asculti.

Un balonas cu ganduri roz si good vibes la toata familia, imi place mult sa va citesc :)

Anonymous said...

Baietel fii baiat cuminte si lasa cordonul unde trebuie sa stea. asteptam atatia oameni sa apari si sa fii sanatos si sa fie mama ta ok la nastere ca nu poti sa ne dezamagesti!!!
CURAJ BAIETEL!
andreea